Globalisering – workshop på Brenderup Højskole

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
18/11/2017
9:30 - 16:30

Lokation
Brenderup Højskole

Kategorier Ingen Kategorier


Klimaforandringer og presset på klodens ressourcer er vor tids største udfordring. Vi kender problemerne fra de daglige nyheder om voldsomme regnskyl, skov-brande, klimaflygtning og fra FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Men vi kender ikke løsningerne – ud over at vi ved, at vi i fremtiden vil komme til at leve, forbruge og producere på måder, der er anderledes end i dag. I samarbejde med UNESCO har Gaia Education (udspringer af den globale økosamfundsbevægelse) udviklet kurset Indfrielse af de globale mål – et lokalsamfund ad gangen. Kurset er opbygget omkring 51 SDG Community Implementation Flash Cards, der består af mere end 200 spørgsmål, der er struktureret i en helhedsorienteret og systemisk tilgang til bæredygtighed.

Formål: Igangsætte samtaler om, hvordan vores lokalsamfund kan implementere FN’s 17 verdensmål, så de tilpasses det enkelte lokalsamfunds bio-kulturelle egenart. Hjælpe hinanden med at identificere handlinger og løsninger, til hvordan verdensmålene kan gennemføres på måder der er relevante for dit liv og lokalsamfund.

Indhold: Kendskab til verdensmålene. Prioriter dem i den lokale kontekst. Identificere stærke og svage links. Afdække politikker, projekter og ressourcer der understøtter de stærke links. Strategier til at styrke de svage links. Næste skridt – hvordan kommer vi videre herfra.

Form: En variation af samtaleprocesser og spørgsmål designet til at engagere deltagerne i en proces, der vender de top-down besluttede verdensmål til lokale udviklingsmuligheder, så det opleves meningsfuldt og relevant at gennemføre verdensmålene på lokalt niveau.

Hvem: Lokale aktører virksomheder, foreninger, landbrug, landsbyer, landsby klynger

Facilitator: Ditlev Nissen fra Levnede Lokalsamfund, tidl. formand for Landsforeningen for Økosamfund.

Deltagerbetaling: 150 Kr. for dækker frokost, kaffe/te og kage.

Kurset er støttet af Folkehøjskolernes Forening

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>